Isolering Borlänge

Experter på isolering i Borlänge 

Vi erbjuder professionell isolering i Borlänge och vänder oss till både privatpersoner, företag och fastighetsägare. Vi är utbildade och certifierade för Behörig Lösullsisolering och har en gedigen och lång erfarenhet av isolering av både större fastigheter, radhus, fritidshus och villor. 

Inför en isolering erbjuder vi alltid en fri besiktning där du som beställare ges tydliga svar på vad som behöver göras - och hur hög kostnaden för detta blir. Behöver du en isolering i Borlänge så står vi redo att hjälpa dig.

Kontakta oss redan idag så börjar vi planeringen av ditt projekt. 

Kontakta oss

energiklass isolering borlänge
isolering

Varför en isolering i Borlänge? 

Att isolera exempelvis tak och vind ger en massa fördelar. Idag ser man att många kämpar med en hög kostnad för uppvärmning och energi. Problemet är att man också tenderar att börja i fel ände där man ser över olika alternativ för exempelvis värmepumpar och för att borra efter bergvärme. Dessa investeringar är bra - men först då man säkerställt att den varma luften som dessa kan generera stannar på insidan av huset. Vilket det sällan gör om man ser till äldre hus. 

Ett enkelt sätt att sänka kostnaderna för energi är istället att kontakta oss för en isolering i Borlänge. Vi ser till att taket håller tätt och att den varma luften stannar inomhus - samtidigt som kall luft blir kvar på utsidan. Genom detta får du - till ett rimligt pris - lägre kostnader för energi och samtidigt också en jämn och behaglig inomhustemperatur, utan kalldrag och annat störande. 

Vi åtgärdar problem med fukt och mögel 

I samband med besiktningen av tak och vind kan även andra problem - utöver energiläckage - upptäckas. Primärt så handlar det då om fuktskador och om att mögel kommit att bildas på vinden. 

Detta sker som en följd av en kombination av sämre ventilation och en undermålig isolering. Vi har olika metoder - exempelvis ozon - för att effektivt ta bort dylika problem och kan erbjuda den hjälpen inför en isolering. 

Vi kan även bistå med professionella lösningar gällande exempelvis ventilationen på vinden. I samband med isoleringen kan du även se över lösningar för exempelvis framtida förvaring och genom detta öka komforten i din bostad. Något vi har lång vana av. 

Cellulosa är perfekt vid isolering 

En isolering i vår regi sker med cellulosa som material.

Det är ett material som är prisvärt, miljövänligt och synnerligen effektivt både sett till att hålla värme och stänga ute fukt. 

Vi skapar långsiktiga och hållbara lösningar för våra kunder och ser alltid till att bygga relationer för framtiden. Väljer du oss för din isolering i Borlänge så väljer du kvalitet - från start till mål. 

Fördelar med cellulosaisolering

Naturlig cellulosaisolering framstår som en lovande räddning inom byggbranschen av flera skäl. För det första främjar den en hälsosam arbetsmiljö genom att minimera damm och irritation för arbetare, vilket skapar en bättre arbetsplats. Dessutom reducerar den hälsorisker jämfört med andra material, enligt en studie.

Cellulosaisolering är också hållbar och cirkulär då den kan tillverkas av återvunnet material och återanvändas i framtiden. Dess effektiva isolerande egenskaper minskar värmeläckage och ökar energieffektiviteten i byggnader. Slutligen är dess produktion mer miljövänlig än syntetiska alternativ, då den använder biologiska källor och därmed minskar sin miljöpåverkan.

Isolering Borlänge – fakta om cellulosaisolering

Cellulosa är en mycket bra  isolator med en imponerande uppsättning egenskaper. Först och främst är dess lufttäthet av stor betydelse. Cellulosaisolering är extremt tät, med en hög densitet som effektivt förhindrar oönskad luftcirkulation och ger  hög värmekapacitet.

Vidare är värmekapaciteten mycket hög. Medan andra material som glasull och stenull har betydligt lägre värden på 670 respektive 860 joule per kg, har cellulosan enastående 1600 joule per kg enligt EN ISO 10456. Detta innebär att cellulosan är avsevärt mer effektiv som isolator.

Slutligen isolerar cellulosa också effektivt mot konvektion. Dess täthet och naturliga innehåll av luftfibrer förhindrar påtvingad konvektion och till och med naturlig konvektion vid höga temperaturskillnader.

Frågor och svar om isolering

Finns det risk för förhöjd fuktkvot i en isolerad vind?

Alla hus är olika och att isolera vindar är inte alltid lätt förutspå i detalj. Men vi gör alltid en efterkontroll inom ett år för att kontrollera statusen på din vind och justera ventilation om det behövs behov. 

Är cellulosa brandfarligt?

Nej, den isolering vi använder  är behandlad och brandklassad.

Kommer det att löna sig att isolera vinden på mitt hus?

I gamla hus ger en nyisolerad vind tydliga energibesparingar. Återbetalningstiden beräknas till ungafär tre år i snitt. Efter denna tid är investeringen en ren besparing. Men då måste arbetet vara väl utfört av utbildade och kunniga proffs som oss. Låt oss stå för din isolering i Borlänge!

Dina lokala experter på isolering i Borlänge
Kontakta oss